Ημερομηνια

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!

Πώς να επιλέξετε το τέλειο τραπέζι για το σπίτι σας!

Η επιλογή του σωστού τραπεζιού μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση, αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε. Οι επιλογές που έχετε είναι πάρα πολλές στα σχέδια, στα διαφορετικά ξύλα, το βάψιμο και τα μεταλλικά του μέρη. Η σχεδίαση και η κατασκευή ενός τραπεζιού ειδικά για το σπίτι σας και την προσωπικότητα σας μπορεί να φαντάζει δύσκολη αλλά στο εργαστήριο μας είμαστε σε θέση να μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην σχεδίαση και στην σωστή επιλογή του σχήματος, του στυλ και των διαφορετικών υλικών που υπάρχουν.

Σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες από το εργαστήριο μας Argyrakis-Handmade.gr που θα σας βοηθήσουν να κατασκευάσετε το τραπέζι των ονείρων σας. Μια από τις πρώτες αποφάσεις που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε το στυλ και το σχήμα του τραπεζίου που θέλετε να κατασκευάσετε γιατί υπάρχουν διαφορετικά σχήματα τραπεζιού ανάλογα με το στυλ και τους χώρους του σπιτιού σας.

Βρείτε το στυλ σας και κατασκευάστε το τραπέζι που θέλετε!

Η σχεδίαση και η κατασκευή ενός τραπεζιού θα πρέπει να είναι η επέκταση του υπολοίπου καθιστικού σας συνεχίζοντας το στυλ του. Βέβαια μπορείτε να επιλέξετε και κάποια αντίθεση σε τραπέζι χρησιμοποιώντας ένα κλασσικό σχέδιο σε ένα σύγχρονο μίνιμαλ χώρο ή ένα μεταλλικό τραπέζι σε μία τραπεζαρία που το κύριο υλικό και χρώματα είναι του ξύλου, με το σωστό φωτισμό. Εάν έχετε ένα μικρό διαμέρισμα ή στούντιο, τα γυάλινα τραπέζια είναι συνήθως τα καλύτερα. Με την βοήθεια και τις συμβουλές μας θα επιλέξετε σίγουρα το σωστό στυλ του τραπεζιού θέλετε για την τραπεζαρία σας.

Κατασκευή Στρογγυλών Τραπέζιών για μικρούς χώρους και μοναδική διασκέδαση!

Τα οβάλ και στρογγυλά τραπέζια είναι τα καλύτερα σχήματα για μικρές τραπεζαρίες. Μπορεί η ορθογώνια επιλογή στα τραπέζια να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή αλλά τα στρογγυλά και οβάλ τραπέζια είναι τα καλύτερα για εξοικονόμηση χώρου και μικρούς χώρους, επίσης είναι το σωστό σχήμα εάν είναι να κάθεστε μέχρι 6 άτομα γιατί βοηθάει στην διασκέδαση, στην συνομιλία και το παιχνίδι να γίνει πάρα πολύ διασκεδαστικό.

Κλασσική ορθογώνια Κατασκευή Τραπεζιού.

Το ορθογώνιο τραπέζι είναι η δημοφιλής επιλογή λόγο του σχήματος του και της λειτουργικότητας του. Συνήθως τα μεγάλα ορθογώνια τραπέζια θα σας προσφέρουν τον κατάλληλο χώρο εάν έχετε μεγάλη οικογένεια ή για τις γιορτές που θα έχετε πολλούς επισκέπτες. Η ορθογώνια κατασκευή τραπεζιού βοηθάει και στο οπτικό πεδίο των πολλών καλεσμένων.

Κατασκευή Τραπεζιού σε τετράγωνο σχήμα!

Εάν επιλέξετε να κατασκευάσετε ένα τετράγωνο τραπέζι είναι μόνο για μικρές διαστάσεις τραπεζιού. Μια τετράγωνη τραπεζαρία σε μεγάλες διαστάσεις δεν είναι λειτουργική και θα σας ταλαιπωρήσει. Είναι κατάλληλες για μικρούς χώρους όπως και τα στρογγυλά τραπέζια.

 

Επιλογή Μεγέθους Κατασκευής Τραπεζιού

Αφού επιλέξετε το στυλ και το σχήμα του τραπεζιού, θα πρέπει να αποφασίσετε και για το μέγεθος του.  Θα πρέπει να υπάρχει μία απόσταση από τους τοίχους ώστε να μπορείτε να μετακινηθείτε ελεύθερα χωρίς να χρειάζεται να στριμώχνεστε εσείς ή οι επισκέπτες που κάθονται, να μπορούν να σηκωθούν και να καθίσουν χωρίς να χρειαστεί να στριμωχτούν στην καρέκλα. Μελετήστε τον χώρο σας για να επιλέξετε τις σωστές διαστάσεις για το τραπέζι σας.

Επιλέξτε το σωστό τραπέζι για τις δικές σας ανάγκες!

Τι κάνετε συνήθως όταν χρησιμοποιείτε το τραπέζι; Αυτό που θέλετε είναι να σας καλύπτει για τις καθημερινές σας ανάγκες ή να μπορεί να σας καλύψει όταν έχετε πολλούς καλεσμένους. Η επιλογή του τραπεζιού μαζί με τις κατάλληλες καρέκλες και τον σωστό φωτισμό θα σας προσφέρει τις ανάγκες που έχετε και θα δώσει το στυλ σας στο υπόλοιπο σπίτι.

Επιλογές ξύλου για την κατασκευή τραπεζιού.

Ξύλο Οξιάς

Το ξύλο οξιάς είναι ένα σκληρό, ισχυρό και ανθεκτικό ξύλο στα χτυπήματα. Επίσης είναι πολύ ελαφρύ και έχει μεγάλη αντοχή στην ταλάντωση. Είναι ένα δημοφιλές ξύλο για έπιπλα που θα δώσει στο δωμάτιό σας ένα ζεστό συναίσθημα.

Ξύλο Φλαμουριάς

Το ξύλο φλαμουριάς είναι ένα σκληρό ανθεκτικό ξύλο το οποίο είναι γνωστό για τις εξαιρετικές ικανότητες κάμψης του. Χρησιμοποιείται κυρίως για λυγισμένα έπιπλα όπως οι καρέκλες με στρογγυλές πλάτες.

 

Ξύλο Δρυς

Το ξύλο δρυς είναι ένα πολύ δημοφιλές ξύλο για έπιπλα και είναι πολύ σκληρό και βαρύ. Επίσης έχει δύο επιλογές σε χρώματα το λευκό δρυ που είναι γκρι-καφέ και το κόκκινο δρυ σε μία εμφανή κοκκινωπή απόχρωση.

Ξύλο Μαόνι

Το μαόνι είναι ένα ακριβό σκληρό ξύλο και έχει πολλές αποχρώσεις από απαλό καφέ μέχρι βαθύ κόκκινο ανάλογα με την ηλικία του δέντρου. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό ξύλο και το χρώμα του βαθαίνει σε καστανοκόκκινο με το πέρασμα του χρόνου. Πρόκειται για ένα πολύ παραδοσιακό, ευπροσάρμοστο και δημοφιλές είδος ξύλου και συνηθισμένη επιλογή για χρήση σε καπλαμάδες.

Ξύλο Σφεντάμι

Το ξύλο σφενδάμνου είναι πολύ πιο ανθεκτικό και βαρύτερο, είναι ανθεκτικό στην υγρασία και το ιδανικό ξύλο για να αντέχει στην χρόνια φθορά. Το ξύλο σφενδάμνου έχει ένα ανοιχτόχρωμα χρώμα. Βάφεται με οποιοιδήποτε είδος χρώματος ή βαφής.

Ξύλο Τικ

Το ξύλο τικ είναι ανθεκτικό στην φωτιά, στην αλμύρα της θάλασσας και χρησιμοποιείτε σε σκάφοι και ιστιοπλοϊκά ή εξωτερικές κατασκευές και έπιπλα.

Ξύλο Καρυδιάς

Το ξύλο καρυδιάς είναι ένα σκληρό ξύλο και είναι γνωστό για την αντοχή του και τις αποχρώσεις του όπως το καφέ χρώμα του, ωστόσο υπάρχουν και άλλες πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Η καρυδιά είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο ξύλο, προσφέροντας μια ποικιλία αποχρώσεων και κόκκων για να βρείτε αυτό που αναζητάτε.

Ξύλο Πεύκου

Το πεύκο είναι πολύ προσιτό οικονομικά ξύλο και έχει ένα ελαφρύ απαλή αφή το οποίο είναι ιδανικό για βάψιμο. Είναι λιγότερο ανθεκτικό ξύλο σε σύγκριση με το σκληρό ξύλο σφενδάμι ή τον δρυς. Το ξύλο πεύκου συνδυάζεται πολύ καλά και με άλλα ξύλα για διαφορετικού συνδιασμούς.

Βιομηχανικά είδη ξύλου

Fibreboard Σκληρό υλικό από πεπιεσμένες ίνες

Το fibreboard είναι ένα οικονομικό ξύλο που κατασκευάζεται σε συνδυασμό ινών από σκληρό ή μαλακό ξύλο οι οποίες στη συνέχεια συνδέονται μαζί με κερί, ρητίνη και θερμότητα για να δημιουργήσουν ένα πολύ πυκνό κομμάτι ξύλου.

Μία από τις πιο δημοφιλείς ξύλινες σανίδες είναι τα ξύλα MDF κατασκευασμένη από ίνες μεσαίας πυκνότητας που είναι γνωστές για την αντοχή τους.

Ξύλο MDF

Το MDF είναι πολύ ισχυρό και με την ισχυρή και πυκνή κατασκευή του, τα έπιπλα σας είναι πιθανόν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από ό, τι περιμένατε, ωστόσο δεν είναι ένα συμπαγές ξύλο.

Ξύλο Κόντρα πλακέ

Το κόντρα πλακέ είναι ένα πολύ ισχυρό βιομηχανικό ξύλο, όπως με διάφορες στρώσεις ξύλινων καπλαμάδων που συγκολλούνται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα επίπεδο λείο φύλλο ξύλου.

Η κατασκευή του σωστού τραπεζιού από ξύλο δεν θα είναι τόσο δύσκολη, αφού μας επισκεφτείτε στο εργαστήριο μας και δείτε στην έκθεση μας διάφορα σχήματα και σχέδια που θα σας βοηθήσουν σε όλες τις απορίες που μπορείτε να έχετε.

Στο εργαστήριο επίπλων Argyrakis-Handmade η φιλοσοφία μας είναι με το μεράκι και την εμπειρία μας για την επεξεργασία του ξύλου και γενικότερα των πρώτων υλών να δημιουργούμε όχι απλά έπιπλα αλλά «έργα τέχνης».

Οι κατασκευές επίπλων σκάφους από το εργαστήριο μας είναι πρακτικές και πρωτότυπες ξύλινες κατασκευές! Κατάλληλες κατασκευεσ για τις απαιτήσεις για τα δρομολόγια που χρειάζεται στην θάλασσα.

Κλείστε ραντεβού μαζί μας εδώ!