Ημερομηνια

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Πώς να σχεδιάσετε τα έπιπλα κουζίνας για το σπίτι σας.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε την κουζίνα σας είναι ο τρόπος που θα την χρησιμοποιείτε. Ποτέ μην αφήσετε το σχεδιασμό της κουζίνας για την τελευταία στιγμή ακόμα κι αν δεν σχεδιάζετε να την χρησιμοποιήσετε πολύ, καθώς θα επηρεάσει το σχεδιασμό και τη ροή του υπόλοιπου σπιτιού επίσης. Επομένως, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη διαδικασία σχεδιασμού της κουζίνας με όλα τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, ώστε να είναι σε άρτια αρμονία με το υπόλοιπο σπίτι.

Ο σχεδιασμός της κουζίνας είναι ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς τα περισσότερα μέλη της οικογένειας περνούν πολύ χρόνο στο σπίτι τους στην    κουζίνα. Η κουζίνα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία γευμάτων, για ένα απλό φαγητό ή και ως ένας χώρος συγκέντρωσης για την οικογένεια και τους φίλους. Συνήθως συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το δωμάτιο του σπιτιού όταν ακόμη και για ένα απλό φλιτζάνι καφέ γίνεται κουραστικό χωρίς την κουζίνα να είναι σωστά διαμορφωμένη. Επίσης να θυμάστε ότι μία ανακαίνιση κουζίνας θα επιστρέψει σχεδόν το 100% την επένδυση της όταν το ακίνητο θα πωλείται. Οι κτηματομεσίτες υποστηρίζουν ότι η ποιότητα της κουζίνας συχνά παίζει μεγάλο ρόλο στην πώληση ή στην ενοικίαση ενός  σπιτιού.

Υπάρχουν δύο “κανόνες” σχεδιασμού που ασχολούνται με το χρώμα και τον φωτισμό των ντουλαπιών. Τα φωτεινά χρώματα ή τα φυσικά ξύλινα χρώματα φωτίζουν και μεγεθύνουν οπτικά ένα χώρο.

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάσετε την κουζίνα είναι πολύ σημαντικό να εξετάσετε πώς θα χρησιμοποιείται η κουζίνα. Θα υπάρχουν περισσότερα από ένα άτομα που θα χρησιμοποιούν την κουζίνα την ίδια στιγμή; Εάν σχεδιάζετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας, η ερώτηση που θα πρέπει κάνετε στον εαυτό σας είναι αυτό που δεν σας αρέσει στην κουζίνας σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μια καλύτερη και πιο αποτελεσματική κουζίνα.

Ποιο είναι όμως το καλύτερο ξύλο για ντουλάπια κουζίνας;

Επιλογή ξύλου

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα είδος ξύλου για τα ντουλάπια κουζίνας: ο τύπος (σκληρό ξύλο ή μαλακό ξύλο), το χρώμα, και το στυλ.

Τύπος

Τα σκληρά ξύλα περιλαμβάνουν σημύδα, βελανιδιά, σφενδάμι και κερασιά, είναι αρκετά πυκνό και ανθεκτικό. Τα μαλακά ξύλα προέρχονται συνήθως από αειθαλές δέντρα. Σε αντίθεση με τα σκληρά ξύλα, τα μαλακά ξύλα είναι γενικά πολύ ομαλά με ελάχιστες οδοντώσεις. Είναι γενικά λιγότερο πυκνό
αι ευκολότερο να κοπεί καθιστώντας το κατάλληλο και για γενική χρήση.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σκληρού και μαλακού ξύλου για να μπορείτε να επιλέξετε με τι θα κατασκευάσετε ή θα κάνετε την ανακαίνιση της κουζίνας σας. Μερικά από τα πιο δημοφιλή περιλαμβάνουν:

  • Maple: Είναι ένα ανθεκτικό σκληρό ξύλο με ομαλό, λεπτόκοκκο, ομοιόμορφο χρώμα και κυμαίνεται από κρεμώδες λευκό έως ελαφρύ μαύρο.
  • Red Oak: Το Oak είναι ένα ευέλικτο, ανθεκτικό σκληρό ξύλο που είναι ιδανικό για φινίρισμα με ανοιχτό ροζ έως ανοικτό καφέ χρώμα.
  • Κερασιά: Το κεράσι είναι σκληρό ξύλο που μπορεί να είναι από κοκκινωπό έως σε γκρι χρώμα. Διαθέτει πολλά πλούσια μοτίβα και παραλλαγές, που το κάνουν αρκετά οπτικά ελκυστικό.
  • Καρυδιά: Αυτό το σκληρό ξύλο είναι ανθεκτικό και όμορφο, με εντυπωσιακά μοτίβα κόκκων και χρωματισμό που κυμαίνεται από σκούρο
    καφέ έως βαθύ, πορφυρό μαύρο.

Όσον αφορά το στυλ για τα ντουλάπια κουζίνας στο εργαστήριο μας θα σας δείξουμε ιδέες για να σας κατασκευάσουμε την κουζίνα

Οι κατασκευές επίπλων σκάφους από το εργαστήριο μας είναι πρακτικές και πρωτότυπες ξύλινες κατασκευές! Κατάλληλες κατασκευεσ για τις απαιτήσεις για τα δρομολόγια που χρειάζεται στην θάλασσα.

Κλείστε ραντεβού μαζί μας εδώ!